​PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS Feline UR St/Ox Urinary (Szárazeledel, csirkével)

Teljes értékű diétás szárazeledel felnőtt macskák számára, amelynek tudományosan megalapozott formulája segít a macska alsó húgyúti megbetegedésének (FLUTD) táplálkozási támogatásában.

Ez az étrend segít feloldani a struvitkristályokat és struvitköveket, valamint csökkenteni a húgykövek (struvitkövek és Kalcium-oxalát kövek) újbóli megjelenését. A vízbevitel növelésével és a vizelet hígításának serkentésével ez az étrend a macska idiopátiás hólyaggyulladását is segít támogatni.

Hol kapható

Az étrend táplálkozási szempontból támogatja az idiopátiás hólyaggyulladást és húgyköveket, amely a macska alsó húgyúti megbetegedésének (FLUTD) két leggyakoribb oka.

A PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS Feline UR ST/OX Urinary nem adható vemhes nősténymacskának, növekedésben lévő kölyökmacskának és krónikus vesebetegségben szenvedő macskának. Ezt az étrendet mindenkor állatorvosi felügyelet mellett kell etetni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS összes megadott javallata a felsorolt állapotokban szenvedő macskák étrendi támogatására vonatkozik és nem helyettesítik a megfelelő orvosi kezelést. Az állatorvosi étrendeket állatorvos felügyelete mellett kell alkalmazni.

A felnőtt macska fenntartó étrendje

Testtömeg (kg) Csak szárazeledel
g/nap
Nedves és szárazeledel
Alutasak/nap
 
Nedves és szárazeledel
g /nap
2 35 1/3 20
4 70 1 50
6 100 3 50
8 130 3 85
>8 Minden további testtömegkilogrammra adjon további 15 grammot    

Javasolt használati időtartam: A struvitkövek feloldásához 5-12 hetes kezdeti etetési időszak javasolt. Hosszú távú használathoz legfeljebb hat hónapos kezdeti etetési időszak javasolt, de a macskát az alapállapota szerint rendszeresen kontrollvizsgálatra kell vinni.

​Kukoricaglutén-liszt, dehidratált szárnyasfehérje (15%, melyből 50% csirke), rizs, búzaliszt, kukorica, állati eredetű zsiradék, ásványi anyagok, szárított tojás, szárított cukorrépa-apríték, hidrolizátum, halolaj. Vizeletsavasító anyag: foszforsav

​FELINE UR St/Ox URINARY (szárazeledel)

Fő tápértékadatok* Szárazeledel
Nedvességtartalom 6,5%
Fehérje 35%
Zsírtartalom 12%
Szénhidrátok 37%
Nyersrost 1,5%
Kalcium 0,8%
Foszfor 0,8%
Nátrium 1,2%
Kálium 0,7%
Magnézium 0,08%
Klorid 2,4%
Kén 0,3%
Taurin 1500 mg/kg
E-vitamin 600 NE/kg
Metabolizálható energia (ME)1 3,7 kcal/g
RSS struvit <1
RSS oxalát <10
Vizelet pH 6 - 6,3

* A késztermék jellemző elemzése.
1 Az NRC 2006 egyenletek alapján számítva.