Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
Purina One logó
cirmos maine coon cica fekszik

A macska érkezése

1 perc olvasási idő
Purina One logó
Támogatja: Purina ONE

Semmi kétség, a macskák nagyszerű házi kedvencek. Hisz nincs is jobb egy nehéz nap után, mint egy ragaszkodó kis szőrgombóc elégedett dorombolását hallgatni.

Kutatások kimutatták, hogy a kisállat-tulajdonosok általában egészségesebbek és boldogabbak, mint a kisállat nélkül élők – de ne feledd, hogy ha macskát veszel magadhoz, az egy életre szóló elköteleződést és komoly felelősséget jelent. Ha kész vagy vállalni ezt az elköteleződést, macskagazdiként sokféle előnyre számíthatsz:

  • A macskatartás bizonyítottan csökkenti a stresszt.
  • A macskatartók vérnyomása általában alacsonyabb, mint a kisállat nélkül élőké.
  • Immunrendszered erősebb lehet, és gyorsabban felépülhetsz a betegségekből, mint a kisállat nélkül élők.
  • A macskák társaságában felnövő gyerekek általában kevesebb napot tölthetnek betegen, mint azok, akiknek nincs állatuk.
  • A macska szeretetteljes és karakteres állat, de fontos számára a függetlenség, vagyis általában nem ró annyi terhet a gazdájára, mint más házi kedvencek.
  • A macska társasága felgyorsíthatja az érzelmi traumákból való gyógyulást, például egy szeretett személy halála után.

A macskatartás rengeteg előnnyel jár, de nagyon fontos a macska gondos megválasztása, hogy te és szőrmók barátod valóban összepasszoljanak. Hogy milyen macskát választasz, az az életmódodtól és személyes preferenciáidtól függ. Lehet például, hogy egy ölben dédelgethető, idősebb macskát szeretnél, vagy egy konkrét fajtára vágysz, és kölyökkorától magad szeretnéd nevelni.

anyuka és kisfia cicájukat simogatják ágyon

Ismerd meg macskaeledel márkáinkat:

Purina ONE