Purina - Friskies

Gyakorlatok betanítása

Gyakorlatok betanítása

Ne csak fegyelmet tanítson, hanem segítse elő a család és a kutya közötti kötődést is a PURINA® Friskies® alábbi tippjeinek felhasználásával.

Ne csak fegyelmet tanítson, hanem segítse elő a család és a kutya közötti kötődést is a PURINA® Friskies® alábbi tippjeinek felhasználásával.

Ha kölyökkutya érkezik a családba, ne felejtse el, előfordulhat, hogy ő még soha nem volt lakóházban és emberek között! Ezért aztán minden cipő, kanapé, szőnyeg és szék egy nagy, ismeretlen kaland a számára!

Nem mindig könnyű, de ha időt szán kutyája betanítására, azzal erősíti a család és a kutya közötti kötődést is, és felelősségre, valamint a bizalom és a rutinszerű tevékenységek fontosságára tanítja a gyermekeit.

Motiváció
Nem szabad elfelejteni, hogy a kutyák teherhordó állatok, akik ezért mindig vezetőre vágynak. Ezt a szerepet magabiztosan fel kell vállalni, mert így a kutyus imponálni kíván majd Önnek, és nagyobb örömmel tanul majd Öntől.

Következetesség
Néha nem könnyű megvalósítani, de egy kölyökkutya csak akkor tanul, ha a viselkedésére adott reakció mindig következetes. Ez azt jelenti, hogy ha jó, akkor dicsérni és jutalmazni kell, amikor pedig nem jól viselkedik, ki kell fejeznünk nemtetszésünket, és határozott „nem”-mel kell reagálnunk.

Ha például nem szeretné, hogy a kiskutya felmásszon a kanapéra, minden alkalommal, amikor felmászik oda, hangosan mondja neki, hogy „nem!”, és finoman vezesse le. Ezután minden egyes alkalommal dicsérje meg, hogy leszállt a padlóra. Ne feledje: ha Ön következetesen kezeli őt, az ő viselkedése is következetes lesz!

Jutalomfalatok
A kölyökkutya megérdemli a biztatást és a jutalomfalatot, de csak akkor, ha valóban rászolgál ezekre! Ha megtanulta, mit kell tennie egy parancsra, adhat neki egy jutalomfalatot. Ahogy egyre többet tud, váltogassa egymással a jutalomfalatokat és a dicséretet, így a kiskutyát a jutalomfalat helyett egyre inkább a dicséret kezdi motiválni!

Hibák
Egy kölyökkutya rengeteget hibázik, elvégre még csak tanulja, hogyan kell viselkedni ebben az új, emberi világban...

Ha segíteni szeretne neki, soha ne felejtse el, hogy ha valami rosszat tesz, valószínűleg nem is tudja, hogy az helytelen. Határozottan, de igazságosan mutassa meg neki, hogy hibázott.

Először is: mindig a helytelen viselkedés közben avatkozzon be. A kutyák nem tudják összekapcsolni a büntetést egy olyan cselekedettel, amelyet órákkal – vagy akár percekkel – azelőtt hajtottak végre. Soha ne üsse a kiskutyáját. Ehelyett ha azt látja, hogy a kutya valami rosszat tesz, szóljon rá élesen, hogy „nem!”. Ha a kutya abbahagyja, dicsérje meg, és adjon neki más utasítást, például „ül!” vagy „gyere ide!”. Ha helyesen reagál, megjutalmazhatja a viselkedéséért!