Hazavinni egy kutyát

Hazavinni egy kutyát

Hazavinni egy kutyát

Fedezze fel, milyen örömteli egy családban élni egy kutyával – a PURINA® Friskies® tippjei és trükkjei segítségével.

Fedezze fel, milyen örömteli egy családban élni egy kutyával – a PURINA® Friskies® tippjei és trükkjeivel.

A feltétlen szeretettel teli kutyák kiváló társak a gyermekek számára. Ezenkívül a család összes tagja számára emelik a napi mozgásszintet és mérséklik a stresszt. Tudta például, hogy azok a gyerekek, akiknek van saját kutyájuk, kevesebbet hiányoznak az iskolából betegség miatt? Vagy hogy a betegségekből és a fertőzésekből könnyebben felépülhetnek, ha van kutyájuk ?

Fedezze fel a következő oldalakon, hogy miként segítheti gyermekei tanulását, növekedését és fejlődését, ha a családba bekerül egy kutya.

Íme néhány tipp azoknak, – beleértve a gyerekeket is – akik a kutyák iránti szeretetüket úgy fejezik ki, hogy hazavisznek egy kölyökkutyát...

  • A kölyökkutyáknak szükségük van egy meleg és kényelmes helyre, ahol alhatnak. Bélelje ki új ágyukat takarókkal, és tegyen azok alá egy forró vizes palackot, hogy biztonságban érezzék magukat alvás közben.
  • Az etetésekhez válasszon nehéz aljú etetőtálakat! A kölyökkutyák a műanyag tálakat könnyen kiborítják véletlenül, ezért érdemes valamilyen szilárdabb aljú edényt választani, pl. rozsdamentes acélból.

  • A kölyökkutyák ugyanúgy fogzanak, mint a kisbabák! Legyen kéznél többféle rágóka és játék, hogy a zoknik és a cipők biztonságban legyenek! De győződjön meg arról, hogy azok megfelelőek a kutyája számára, és méretüknél fogva nem okozhatnak-e fulladást, vagy nem sértik-e meg kutyája ínyét.

  • Minden kölyökkutyát el kell vinni az állatorvoshoz és be kell oltatni! Fontos, hogy kölyökkutyája első orvosi kezelésére sok-sok jutalomfalatot vigyen magával – előfordulhat, hogy nehezen éli majd meg a procedúrát, és rengeteg szeretetet és törődést igényel majd!

Ha a kölyökkutya túl van az összes oltáson, elviheti első sétájára! Ezt megelőzően azonban arra is időt szánhat, hogy hozzászoktassa a nyakörv és a póráz viseléséhez. A kutyasétáltatás műveletét érdemes a gyerekekkel együtt megtanítani nekik, mert ez segít kialakítani bennük a kutyához való kötődést!