Emberi étel/asztali maradékok: Kutyájának emésztőrendszere eltér az Önétől, az emberi étel pedig sokszor túl sós vagy túl magas fehérjetartalmú, és nem tartalmaz elegendő ásványi anyagot vagy alapvető tápanyagot ahhoz, hogy az állat számára biztosítva legyen a kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú táplálék Ha Ön mindenképpen szeretné néha megkínálni kedvencét a saját főztjével, akkor a legjobb választás a teljesen kicsontozott fehér csirkehús. Ez könnyen emészthető, tele van fehérjével, ráadásul vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. Az állatorvosok gyomorrontásból lábadozó kutyáknak gyakran javasolják a csirke-rizs vagy fehér hal-rizs diétát.

Happy labrador
  • Nyers hús: Első látásra úgy tűnik, épp ez a kutyafélék természetes tápláléka. Ennek ellenére a nyers húsban olyan baktériumok fordulhatnak elő, amelyektől a kutya megbetegedhet.
  • Csont: Különösen veszélyesek a kis csontszilánkok és a halszálkák, ezek ugyanis károsíthatják a fogakat, és torok- vagy bélelzáródást is okozhatnak. A csirkecsont mindenképpen kerülendő, mert rágáskor szilánkosan törik, így lenyelve komoly sérüléseket okozhat. Bár a nagyobb csontok a kutyák hagyományos táplálékának számítanak, ezeket sem ajánljuk, mert ezek is okozhatnak bélelzáródást.
  • Mérgező élelmiszerek: Az ember számára nem jelent veszélyt a csokoládé, hagyma, fokhagyma, szőlő vagy mazsola, a kutyáknak azonban súlyos, akár halálos betegséget is okozhatnak. A rebarbara, a spenót és a cékla szintén mérgező a kutyákra.
  • Táplálék-kiegészítők: Ha az Ön kutyája teljes értékű, kiegyensúlyozott gyári kutyaeledelt fogyaszt, akkor az egészsége megőrzéséhez nincs szüksége táplálék-kiegészítőkre. Ha az Ön kutyájának különleges táplálkozási igényei vannak, akár vemhesség, akár egészségi probléma miatt, kérje meg állatorvosát, hogy ajánljon olyan kiegyensúlyozott étrendet, amely kifejezetten az ő szükségleteihez alkalmazkodik. Ha Ön a saját feje után kezd étrend-kiegészítőket adagolni, felborítva a többi tápanyaghoz viszonyított arányokat, az csontrendszeri torzulásokat és egyéb problémákat eredményezhet.