A kutya érkezése

A kutya érkezése
Jack Russell with owner
Jack Russell with owner
Jack Russell with owner
Big dog and small dog icon

Amikor a kutya berobban a lakásba, Ön úgyis elfelejt minden mást, úgyhogy legjobb még az érkezése előtt megtenni az előkészületeket. Néhány dolgot már előre el lehet rendezni, hogy teljes mértékben a kutyára koncentrálhasson az otthonában töltött első néhány nap folyamán:

  • A kutya megérkezése előtt jó ötlet tájékozódni és megkeresni a legjobb helyi állatorvost, és azonnal fel is venni vele a kapcsolatot (ha ez még nem történt meg). Ezt ajánlatos a lehető leghamarabb megtenni, hátha a kutya megbetegszik, további oltásokra lesz szüksége, vagy épp ivartalaníttatni kell.
  • Egyúttal tájékozódjon arról, milyen biztosítási kötvények fedezik a váratlan állatorvosi költségeket.
  • Fontos, hogy új kutyája más kutyákkal és emberekkel is kapcsolatba kerüljön. Az állatorvos tud ajánlani kutyaiskolát a kölyökkutyának, sőt lehet, hogy a praxishoz tartozik is ilyen. A kutyaiskola nagyon élvezetes, és a kutyák és gazdáik sokszor életre szóló barátságokat kötnek egymással. Arról azonban mindenképpen tájékozódjon előre, hogy a kutyákat csak dicsérettel és jutalommal motiválják-e, mellőzve a büntetés különféle módjait, pl. a katonai jellegű fegyelmezést, vagy a fojtó nyakörvet.