Ellenőrizze kutyája fizikai állapotát!

Kutyák

Ellenőrizze kutyája fizikai állapotát!

Kutyák

Ellenőrizze kutyája fizikai állapotát!

Kutyák

Ellenőrizze kutyája fizikai állapotát!

ALULTÁPLÁLT A bordák, az ágyékcsigolya, a csípőcsont és valamennyi csontkiszögellés jól látható. Az állaton zsírszövet külsőre nem látható.Észrevehető az izmok sorvadása. A bordák, az ágyékcsigolya, a csípőcsont kivehetőek. Kitapintható zsírszövettel nem rendelkezik. Jól láthatóak az egyéb csontkiszögellések. A bordák könnyen kitapinthatóak, és esetenként, az érzékelhető zsírszövet hiányában, láthatóak is. Az ágyékcsigolya legmagasabb pontja kivehető. 

ALULTÁPLÁLT

  1. A bordák, az ágyékcsigolya, a csípőcsont és valamennyi csontkiszögellés jól látható. Az állaton zsírszövet külsőre nem látható.Észrevehető az izmok sorvadása.
  2. A bordák, az ágyékcsigolya, a csípőcsont kivehetőek. Kitapintható zsírszövettel nem rendelkezik. Jól láthatóak az egyéb csontkiszögellések.
  3. A bordák könnyen kitapinthatóak, és esetenként, az érzékelhető zsírszövet hiányában, láthatóak is. Az ágyékcsigolya legmagasabb pontja kivehető. A csípőcsont esetenként kiálló,a horpasz határozottan észrevehető.
Alultáplált kutya kép

IDEÁLIS TESTSÚLY:

  1. A bordák enyhén kitapinthatóak, minimális zsírréteg borítja őket. A csípő fentről nézve jól kirajzolódik. A horpasz jól látható.
  2. A bordák kitapinthatóak, túlzott zsírréteg nem borítja őket.A csípő felülről nézve, a bordák mögött jól látható. A horpaszoldalról nézve észlelhető. A hason a zsírszövet minimális.
Ideális testsúlyú kutya kép

TÚLTÁPLÁLT:

  1. A bordákat vastag zsírréteg borítja. A csípő felülről szemlélve érzékelhető, de nem kiugró. A horpasz látható.
  2. A bordák nehezen kitapinthatóak. Vastag zsírréteg borítja a bordákat az ágyék és a farktő tájékát. A csípő nem rajzolódik ki. A horpasz adott esetben még látható.
  3. bordák csak nyomás hatására tapinthatóak ki. Vastag zsírréteg borítja az ágyék és a farktő területét. Csípő és horpasznem rajzolódik ki.
  4. Tetemes zsírréteg a mellkas, a gerinc, és a farktő tájékán. A csípő és a horpasz nem kivehető. Zsírréteg a nyak és a végtagok környékén. Egyértelműen gyomortágulás esete forog fenn.

 

Túltáplált kutya kép