PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS Feline NF Renal Function™ (Nedves eledel, csirkével)

Tudományosan megalapozott formulájú, teljes értékű diétás nedves eledel krónikus vesebetegségben szenvedő felnőtt macskák számára.

Az étrend korlátozott mennyiségű, de jó minőségű fehérjével és alacsony foszforszinttel segít támogatni a krónikus veseelégtelenségben szenvedő macskák veseműködését. Nagyszerű ízével a csökkent étvágyú vesebeteg macskák megelégedését szolgálja.

Hol kapható

A krónikus veseelégtelenség az idős macskák egyik leggyakoribb és legjelentősebb betegsége. Tíz évesnél idősebb macskák esetében 4-5-ször nagyobb a betegség kialakulásának kockázata, míg a 15 évesnél idősebb macskák esetében már hússzoros.

Ez az állatorvosi diéta vesebetegséggel diagnosztizált macskáknak adható és mindenkor állatorvosi felügyelet mellett etethető. Nem adható nagy mennyiségű fehérjét vagy foszfort igénylő macskáknak, továbbá vemhes nőstényeknek vagy növekedésben lévő kölyökmacskáknak.

Felhívjuk figyelmét, hogy a PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS összes megadott javallata a felsorolt állapotokban szenvedő macskák étrendi támogatására vonatkozik és nem helyettesítik a megfelelő orvosi kezelést. Az állatorvosi étrendeket állatorvos felügyelete mellett kell alkalmazni.

A felnőtt macska fenntartó étrendje

Testtömeg (kg) Csak alutasak
Alutasak/nap
 
Alutasakos és szárazeledel
Alutasak/nap
Alutasakos és szárazeledel
g/nap
2 1 1/2 20
4 2 1/4 2 10
6 3 1/2 3 10
8 4 1/2 3 45

Az új étrendre való fokozatos áttérés kifejezetten nagy segítség lehet a krónikus veseelégtelenségben szenvedő macskák számára. Ha a krónikus veseelégtelenségben szenvedő macska továbbra is étvágytalan vagy anorexiás, érdemes kivizsgálni, hogy nincsen-e hányingere és urémiás gasztritisze. A táplálék szobahőmérsékletűre melegítése növelheti az ízletességét a válogatós macskák esetében.

​Hús és állati származékok (amelyből 4% csirke), olajok és zsírok, hal és halszármazékok, gabonafélék, növényi fehérjekivonatok, élesztők, ásványi anyagok, növényi eredetű származékok, különféle cukrok. Fehérjeforrások: sertés (máj, vese, légcső, plazmapor), glutén, csirke, élesztők és lazac.

* Fehérjeforrások

​FELINE NF RENAL FUNCTION™ (alutasakos eledel, csirkével)

Fő tápértékadatok* Nedves eledel2
Nedvességtartalom 77%
Fehérje 7,5%
Zsírtartalom 9,4%
Omega-6 zsírsavak 1,3%
Omega-3 zsírsavak 0,3%
Szénhidrátok 4%
Nyersrost 0,4%
Kalcium 0,19%
Foszfor 0,12%
Kálium 0,34%
Nátrium 0,07%
Taurin 1040 mg/kg
E-vitamin 227 mg/kg
Metabolizálható energia (ME)1 1,23 kcal/g

* A késztermék jellemző elemzése.
1 Az NRC 2006 egyenletek alapján számítva.
2 A két változat átlaga.