Purina - Friskies

Játék a kutyáddal

Játék a kutyáddal

A kutyák imádnak játszani, és a játék az egész családnak remek elfoglaltság. Jó lehetőség, hogy elmélyítsük a kapcsolatot a kedvencünkkel és kiépítsük azt a bizalmat, ami később egy életre szóló szeretetté és kölcsönös bizalommá alakul.

A kutyák imádnak játszani, és a játék az egész családnak remek elfoglaltság. Jó lehetőség, hogy elmélyítsük a kapcsolatot a kedvencünkkel és kiépítsük azt a bizalmat, ami később egy életre szóló szeretetté és kölcsönös bizalommá alakul.

Ráadásul a közös játékok segítenek az egész család jó formájának és egészségének megőrzésében, és fontos része a kutya alap tréningelésének is. A játék ennek ellenére nagyrészt arról szól, hogy mindenki jól érezze magát. Legyünk kreatívak a játékok és a gyakorlatok terén, így az egész egy élvezetes családi programmá kerekedik.

Tennis ball

Kapd el a labdát!

A labdaelkapás remek lehetőség a mozgás koordináció fejlesztésére. Kezdd azzal, hogy a kutya látókörén belül eldobod a labdát. Ha már magabiztos a visszahozatalban, próbáld meg messzebbre eldobni, hogy futhasson is érte, esetleg ugorjon. Jutalomfalattal vagy simogatással bátorítsd arra, hogy hozza vissza neked a labdát, minden dobás után, vagy a játék nagyon hamar véget érhet.

Diving ball

"Búvárkodás"

A legtöbb kutya imádja vizet, amint hozzászokott, jól szórakozik benne. Állj egy medence, vagy tó szélére és dobj egy labdát a vízbe. Bátorítsd a kutyát, hogy ugorjon utána és jutalmazd meg, ha visszahozza neked. A pancsolás az egész családnak jó móka!

Megjegyzés: Mielőtt elkezdenénk a tréninget, győzödjünk meg róla, hogy a víz valóban veszélytelen kutyánk számára. Komoly sérülések keletkezhetnek abból, ha a kutya olyan tóba ugrik, melynek felszínén ugyan nem látszik, de a fenekén van valami, amibe beütheti magát.

Fetch ball

Hozd ide!

Ez a játék a család igazi kedvence lehet. A gyerekek és a kutyák is imádják a labdajátékokat, ugyan ehhez egy kis gyakorlás is szükséges, ha nem akarjuk, hogy a játék főleg arról szóljon, hogy a gyerekek futnak a kutya után.

Kezdjük lassan, mutassuk meg a kutyának a labdát és mondjuk neki sokszor "Hozd ide".
Jutalmazzuk meg, ha szaglássza a labdát vagy a szájába veszi.

Amint a szaglászás már jól megy, lassan gurítsuk el a labdát, és így kérjük meg, hogy hozza vissza.

Find the Treat

Keresd a jutalomfalatot

Ez a bújócska egyik variációja, azonban ez esetben mindenképpen mutasd meg a kutyának, hogy a kedvenc jutalomfalatja van nálad, majd utasítsd, hogy maradjon ott, ahol van és dugd el a jutalomfalatot.

Térj vissza a kutyádhoz és kérd, hogy keresse meg, lelkesítsd, hogy megtalálja a finomságot. Egy kis gyakorlás után nehezíthetsz a játékon, például azzal, hogy eljátszod több helyen is, hogy oda rejted a jutalomfalatot. A kutyád imádni fogja ezt a kihívást.

Flying Disc

Frizbi

A frizbivel való játék jó móka lehet az emberek és a kutyák számára is. Ez a "hozd vissza" típusú játékok egy variációja, csak kicsit több mozgással, és remekül fejleszti a futó és ugró képességeket, és imádni fogja, hogy el kell kapnia a frizbit, ami keresztül repül az egész parkon. De ne feledd épp annyira biztatni, mint amilyen jókat mulatsz egyes akrobatikus mutatványain.

Hide and Seek

Bújocska

Ez a játék segíthet abban, hogy a kutya alapvető képességeit fejlesszük. Ráadásul az egész család bevonható a játékba. Az egyik családtag mutassa meg a kutyának a kedvenc játékát, mielőtt a összes többi családtaggal együtt elbújik. Amikor a kutya megtalál Téged és a játékát, mindenképpen jutalmazd és dicsérd meg, hogy milyen okos!

Kezdjük egyszerűen, eleinte engedjük a kutyának, hogy lássa hova bújtak a családtagok, majd fokozatosan nehezítsük a játékot azzal, hogy nehezebben megtalálható búvóhelyeket találunk ki. Ez biztosan leköti majd a kutyád figyelmét és remek móka az egész család számára.

Football

Foci

Minden kutya szereti a labdajátékokat, ami remek egyensúlyérzékre is tanít. Cselezgetve vezesd a labdát a két lábad között, miközben igyekezz eltávoloni a kutyádtól, óvatosan, nehogy megsérüljön. Aztán egyszer csak passzold oda neki a labdát, és próbáld meg visszavenni. Meg fogsz lepődni milyen hamar igazi profi focista válik kedvencedből!

Game Trail

Nyomkövetés

Egy picit nehezebb játék, de a nyomkövetés is kellemes időtöltés és segít a kutyának a szimatoló képesség fejlesztésében.

Egy hosszú, tréningeléshez is alkalmas pórázon tartsuk a kutyát. Kérjük meg, hogy maradjon, miközben a gyerekek a kedvenc játékával, vagy egy jutalomfalattal a kezükben elkezdenek tőle távolodni. Jó ötlet a gyerekeket megkérni, hogy csoszogjanak, ne lépkedjenek, mert így több szagminta marad az úton a kutyának.

A gyerekek hagyják a jutalomfalatot a végső célnál és térjenek vissza a kutyához, ugyanazon az úton amerre odafele mentek, majd kérjék meg a kutyát, hogy “nyomozza le” az elrejtett jutalomfalatot vagy játékszert. Egy kis gyakorlás után a család legnagyobb örömére a kutya képes lesz megtalálni az elrejtett dolgot, akár egy messzebb kijelölt rejtekhelyen is.

Treasure Hunt

Kincsvadászat

Ha a kutya már profi nyomkövetésben, próbáljuk meg a kincsvadászat nevű játékot is. Egy családi séta alkalmával, míg valaki más leköti a kutya figyelmét, dobjunk el egy játékot valahol, pár lépés után álljunk meg, és kérjük meg a kutyát , hogy keresgéljen visszafelé az úton, bátorítsuk, hogy szaglássza vissza a lépteinket, követve a szagunkat, míg meg nem találja a játékot.

Az elején segítség lehet ha pórázon tartjuk a kutyust, amennyiben szükséges számára. Amint a kutyus hozzászokott a játékhoz, növelhetjük a távot.