GYIK

Milyen fogápoló jutalomfalat adható extra kistestű kutyám számára?

A Dentalife fogápoló jutalomfalatai közt már megtalálható az extra kisméretű (2-7 kg közötti) kutyák számára fejlesztett verzió is a Dentalife XS-es fogápoló jutalomfalat.

A fogápoló jutalomfalatok akkor nyújtanak megfelelő eredményt, ha a kutya hátsó fogaihoz is elérnek. Ezt a kutya szájának méretéhez igazított megfelelő hosszúságú és átmérőjű jutalomfalatok tudják biztosítani. A kutya rágás közben hátragörgeti a jutalomfalatot, így a nehezebben elérhető fogak egyaránt tisztulnak, természetes módon.

A Dentalife fogápoló jutalomfalatok porózus állaguknak köszönhetően segítik a jutalomfalat biztonságos elfogyasztását, hisz nem engedik, hogy nagyobb darabokban törjön szét a rágórúd a kutya szájában, ami esetleges félrenyelést okozhatna. Biztonságos úton, rágcsálás közben, kémiailag aktív hatóanyagok nélkül segít a lepedékképződés leküzdésében. Napi használat esetén tudományosan bizonyítottan csökkenti a fogkőképződést akár már 28 nap alatt. Így segít megőrizni extra kistestű kutyája fogainak és ínyének egészségét, szerves részét képezve a napi fogápolási rutinnak.

Milyen szájápolási módszert válasszak kutyámnak?

Az emberhez hasonlóan a kutyák jóllétére is kihathat a lepedék és a fogkő életük során. Ezért is kell már korán elkezdeni foglalkozni a szájhigiéniával és azt a kutya egészséggondozási programjának állandó részévé tenni. Ez nemcsak a fogak és az íny, hanem az egész szervezet egészségének megőrzése miatt is fontos. A háziállatok körében nagyon gyakoriak a fogbetegségek. A szájápolásra fordított megfelelő figyelemmel azonban akár csökkenthető ezek előfordulása.

Állatorvosa számos különböző fogápolási módszert javasolhat kutyájának. Ezek közül az első a kutya fogainak rendszeres fogkefés tisztítása. A kutyák fogait ugyanis rendszeresen tisztítani kell a fogbetegségek minimalizálása érdekében.

Az állatorvos másik javaslata, hogy rendszeresen játsszon kutyájával és használjanak ehhez olyan játékokat, amelyek segítenek a lepedék eltávolításában. A kötélből készült játékok nagyszerűek e célból. A Purina® DentaLife® szintén a mindennapok részévé tehető, hiszen a fogápolási hatékonysági vizsgálatokon tudományosan bizonyítást nyert, hogy segít csökkenteni a fogkőképződést a kutya fogainak felületén. Itt többet megtudhat a DentaLife®-ról és a kutya fogainak egészségére gyakorolt hatásáról.

Hogyan segíthet kutyájának a Purina® DentaLife®?

A Purina® DentaLife® mechanikusan fejti ki hatását, elősegítve a rágást és a kutya fogai felületének fizikai tisztítását. A rágófalat textúrája, alakja és mérete egyaránt részt vesz még akár a kutya szájának hátuljában lévő, nehezen hozzáférhető fogak tisztításában. Az ott található fogak ugyanis jobban ki vannak téve a lepedék- és fogkőképződés kockázatának.

A Purina® DentaLife® fogápolási hatékonysági vizsgálatai tudományosan igazolták, hogy naponta adva segít csökkenteni a fogkőképződést a kutya fogai felületén.

A Purina® DentaLife® jutalomfalatok többféle méretben kaphatók, így adhatók kis-, közepes és nagytestű kutyáknak is. Mindegyik rágófalatnak finom csirkés íze van. Itt többet megtudhat a Purina® DentaLife® rágófalatokról.

Honnan tudhatom, hogy használ-e a Purina® DentaLife® rágófalat?

A Purina® DentaLife® rágó jutalomfalatok lassítják a lepedék- és fogkőképződést. Hozzájárulnak, hogy kevesebb sárgás fogkő képződjön és segít a lehelet javításában is.

A fogáplási hatákonyság vizsgálatok igazolták a Purina® DentaLife® termékek jótékony hatását, ha 28 napon keresztül naponta egyet elfogyaszt belőlük a kutya.

Ezekben a vizsgálatokban megfigyelték, hogy a termék jótékonyan hat a száj hátuljában lévő előzápfogakra és zápfogakra. Ezek ugyanis a legnehezebben elérhető és tisztítható fogak, mivel hátul helyezkednek el. A Purina® DentaLife® a rágás mechanikájával ezeket a fogakat célozza.

Miért van a kutyáknak szüksége vitaminokra?

A következő vitaminokra az egészség támogatása miatt van szüksége a kutyának:

  • A D-vitamin, kalcium és foszfor hozzájárul a fogak anyagcseréjének serkentéséhez, így segít formában tartani a kutya fogainak egészségét. Az erős állkapocscsont hozzájárul a fogak erősségének megtartásához, ami fontos a kutya szájhigiéniája szempontjából.
  • Az A-vitamin segíti a sejtek szaporodását és megújulását. Ez különösen a növekedés és a szájban található szövetek épségének megőrzése miatt előnyös.
  • Az E-vitamin fontos tápanyag, amely támogatja a sejtek egészséges működését. Elengedhetetlen a kutya izmai számára és segíti a szövetek helyreállítását.

Mindegyik Purina® DentaLife® rágófalat egyaránt tartalmaz D-vitamint és kalciumot, amely segít erősíteni a fogakat. A rágófalatjainkban található minden összetevőről a termékünket bemutató oldalon tájékozódhat.

Mikortól adható a kutyának DentaLife rágófalat?

Javasoljuk, hogy kutyájának legkorábban egy éves korban adjon Purina® DentaLife® rágófalatot. Ha egy éves kor alatt naponta ad neki DentaLife rágófalatot, akkor előfordulhat, hogy a napi szükségletnél több kalóriát visz be.

Ha kutyája 7 kg-nál könnyebb, akkor nem javasoljuk a terméket, mert fennállhat a túltáplálás kockázata. Egyes törpe méretű kutyafajtáknak ezért nem feltétlenül ajánlott a termék.

Hogyan és mikor adjak kutyámnak Purina® DentaLife® rágó jutalomfalatot?

Naponta egyszer adjon kutyájának Purina® DentaLife® rágófalatot. Bármelyik napszakban adhatja. Kövesse az ajánlott etetési mennyiségről és további útmutatásokról szóló címkén olvasható iránymutatásokat a termék használata során.

A Purina® DentaLife® rágófalatokkal kapcsolatos további információért tekintse meg a terméket bemutató oldalunkat. Ha további kérdései vannak, olvassa el a Gyakran ismételt kérdések című részt.

Ha kutyámnak naponta adok DentaLife rágófalatot, csökkentenem kell a neki adott eledel mennyiségét?

Rágófalatjaink a kutya javasolt napi kalóriabevitelének kevesebb mint 10%-át tartalmazzák, vagyis nem szükséges csökkenteni a többi táplálék mennyiségét.

Fontos azonban odafigyelni arra, hogy a kutya a méretének megfelelő DentaLife® rágófalatot kapja. A nagyméretű rágófalat ugyanis nem felel meg például egy kistestű kutya állkapcsának és nagyobb kalóriabevitelt is jelent, mint amire a testméreténél/fajtájánál fogva szüksége van. A kutyájának adható rágófalat méretéről a DentaLife® csomagolásának hátoldalán tájékozódhat.

Elkezdtem Purina® DentaLife®-ot adni a kutyámnak és az ínye vérezni kezdett. Ez normális jelenség?

Ha kutyája fogínye a Purina® DentaLife® rágása közben kezd el vérezni, akkor lehet, hogy valamilyen fogbetegsége van. Ínygyulladás és más hasonló betegségek esetén gyakori az ínyvérzés. Ebből a cikkből bővebben tájékozódhat az ínygyulladásról és arról, hogyan befolyásolhatja kutyája szájhigiéniáját.

Ha kutyája szájában bármilyen változás – pl. vérzés – lép fel, javasoljuk, hogy nézesse meg állatorvosával, mennyire súlyos ínygyulladásról van szó. Állatorvosa tanácsokkal látja majd el, ha adott esetben fogtisztításra van szükség, illetve használható-e a továbbiakban is a fogápoló rágófalat.

Idős kutyának is adható a Purina® DentaLife®?

A kutyák hét éves kor felett tekinthetők idősnek. A Purina® DentaLife® addig adható nekik, amíg kellőképpen erős fogaik vannak, amelyekkel el tudják rágni. Ha kutyájának olyan fogbetegsége van, amely befolyásolja a rágását, még azelőtt egyeztessen állatorvosával, hogy Purina® DentaLife® rágófalatot adna neki.

Hogyan segít a Purina® DentaLife® a rossz leheleten?

Kutyák esetében a rossz lehelet az első jele annak, hogy kutyája szájhigiéniájával valami probléma lehet. Rossz lehelet fogkőképződéskor is felléphet, amely hozzájárul a rossz baktériumok anyagcseréjéhez, ami viszont kellemetlen szagú anyagokat termel. Ezek az anyagok okozzák a kutya rossz leheletét.

A jutalomfalatok nem tartalmaznak kifejezetten a kutya leheletét frissítő összetevőt. Mindegyik rágófalat segít csökkenteni a fogkőképződést és a kutya szájában előforduló baktériumok mennyiségét. Ez a fogkőképződés az, amely hozzájárul a rossz lehelethez.

Ha bizonytalan kutyája szájhigiéniáját illetően vagy kérdései vannak, kérjen állatorvosától további tájékoztatást és tanácsot. A terméket bemutató oldalunkon még többet megtudhat a Purina® DentaLife®-ról és a kutya egészségére és jóllétére gyakorolt kedvező hatásáról.

A Purina® DentaLife® a legjobb módszer a kutya fogainak tisztítására?

Fogápoló rágófalatjaink – a fogkefés fogtisztítás mellett – a kutyafogak tisztításának egyik módszerét jelentik, hiszen mindegyik DentaLife® rágófalat elősegíti a rágást a nehezen hozzáférhető helyeken. Az ilyen rágás segít eltávolítani a lepedéket és a fogkövet, amely ha felgyülemlik, fogbetegséget okozhat.

Ezért nem lehet csak rágófalatokat használni a kutya fogainak ápolására. Javasoljuk, hogy tegyen meg más óvintézkedéseket is, hogy kutyája szájhigiéniája csúcsformában lehessen. A kutyafogak fogkefés tisztítása a legjobb módszer. A fogkefés fogtisztítási útmutatónk ellátja tanácsokkal a kutyafogak ilyen formájú tisztításával kapcsolatban.

Milyen összetevői vannak a Purina® DentaLife®-nak?

Mindegyik Purina® DentaLife® rágófalat tele van búzából és kukoricából származó magas tápértékű összetevőkkel, ezenfelül alacsony a zsírtartalmuk és nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Emellett nem tartalmaznak hozzáadott mesterséges ízanyagokat vagy színezékeket sem. Az összetevőkről a terméket bemutató oldalunk nyújt teljes körű tájékoztatást.

A Purina® DentaLife® kutyáknak adható rágófalat biztonságos?

A Purina® DentaLife® kutyáknak adható rágófalatok teljesen biztonságosak. A szakértők úgy fejlesztették ki, hogy porózus textúrája, bordázott kialakítása és finom csirkés íze legyen. Ha kutyája legalább egy éves és minden foga megvan, nyugodtan rágcsálhatja ezt a jutalomfalatot.

Ne feledje: ha kutyájának ínybetegsége van vagy több foga hiányzik, egyeztessen állatorvosával, mielőtt a DentaLife® fogápoló rágófalatot adná neki.

Szeretnék többet megtudni a Purina kötelezettségvállalásairól.

Olyan vállalatként, ahol a munkatársaink maguk is rajonganak a kisállatokért, meggyőződésünk, hogy többet kell nyújtanunk a nekik adható nagyszerű termékeknél. Ezért is dolgoztuk ki a Purina társadalmi szerepvállalását erősítő Purina Kötelezettségvállalásokat. Ez a 10 kötelezettségvállalás tartalmat ad meggyőződésünknek, miszerint az ember és az állatok kötődése gazdagabbá teszi az életet – a kedvencek, az őket szerető emberek és közösségeik számára egyaránt. Kötelezettségvállalásaink kutatásokon és érdemi változást eredményező tetteken alapulnak. Megmutatják, hogyan segítünk a kisállatok gazdáinak a megalapozott döntéshozatalban, az optimális táplálás kialakításában és a bolygóra és erőforrásaira gyakorolt hatásunk minimalizálásában. Kötelezettségvállalásaink nagyra törők, de mi mindent megteszünk teljesítésük érdekében.

Ide kattintva többet is megtudhat kötelezettségvállalásainkról és elolvashatja a teljesülésükről szóló jelentést is:https://www.purina.co.uk/pins/our-commitments

Megosztás
Packshot

Mi az a DentaLife?

A Purina® DentaLife® egy innovatív, napi használatra ajánlott fogápoló jutalomfalat, amely rágás közbeni tisztítással segít gondoskodni az egészséges fogakról és ínyről, valamint a friss leheletről.