Közösségek

Népszerűsítjük Az Örökbefogadást

Célunk

2023-ra a 10 legnagyobb európai országban támogatni fogunk különböző örökbefogadási programokat és menhelyeket az örökbefogadási hajlandóság javítása érdekében.

90

Eddigi eredményeink

90%-ban teljesítve

2020-ban: 15 ország dolgozott ki együttműködést kisállatok örökbefogadására 28 partnerszervezettel.
2019-ben: 13 ország dolgozott ki együttműködést kisállatok örökbefogadására 22 partnerrel partnerszervezettel.

Összesen 28 ország, köztük Franciaország, Olaszország, Lengyelország, Spanyolország, az Egyesült Királyság, Oroszország, és Magyarország is kötött örökbefogadási megállapodást körülbelül 50 különböző szervezettel. Ezek a partnereink elkötelezettek amellett, hogy minél több kiskedvencnek segítsenek új otthont találni. Velük gyüttműködve még több kisállat egészségét, biztonságát és jóllétét tudjuk biztosítani. Összesen 98 731 kiskedvencnek találtak új, szerető gazdit partnerszervezeteink 2019 és 2020 között.

A Purina Magyarország 2011 óta támogatja a HEROSZ Állatotthont állateledellel, önkéntes munkával, tárgyi adományokkal, események közös szervezésével.

Emellett a COVID-19 járvány során több mint 3 millió állateledelt adományoztunk menhelyeknek és állatjóléti szervezeteknek Európa, a Közel-Kelet és Észak-Afrika több mint 15 országában.

article5-picture1.jpg

Nézőpontunk: Purina, partnerszervezetek és együttműködés

A Purinában szenvedélyesen szeretjük a kisállatokat, és hiszünk abban, hogy amikor az emberek és a kiskedvencek egymásra találnak teljesebb lesz az életük. Míg a gazdik imádják kedvenceiket, és a kisállatok többsége világszerte szerető és gondoskodó otthonban él, évente több ezer kutyát, macskát és más kisállatot hagynak el, és az otthontalan állatok száma sajnos egyre inkább nő.

Elismerjük, hogy egyedülálló helyzetben vagyunk, és bár már számos olyan programban részt veszünk, amelyek segítik a háziállatok örökbefogadását, szeretnénk még több országban felhasználni tapasztalatainkat és együttműködéseinket, hogy több kisállat találhasson szerető otthont.

article5-picture2.jpg

Európa-szerte támogatjuk a kisállatok örökbefogadását, eledelt biztosítunk a menhelyeknek, és számos örökbefogadást népszerűsítő eseményt és edukációs kampányt támogatunk. Ezen együttműködések során felhívjuk a figyelmet az örökbefogadás előnyeire és beszélünk az ezzel járó felelősségről. Az állateledel adományozás fontos pillére a menhelyek támogatásának, ami a pandémia idején még fontosabbá vált, amikor a menhelyek pénzügyi helyzete is romlott. 2020-ban, amikor a legnagyobb szükségük volt segítségre, több millió állateledelt adományoztunk a menhelyeknek, és más segítségre szoruló szervezeteknek.

Tudjuk, hogy az állatok és emberek közti köteléknek számos előnye van, ezért kézzelfogható megoldásokat keresünk annak érdekében, hogy teljesebb életet teremtsünk a kiskedvencek és az őket szerető gazdik számára.
article5-picture3.jpg

Létező programok

A Purinánál a különböző partnerszervezeteinkkel való együttműködéseink fontos részét képezik a kisállatok segítése iránti vállalásunknak. Már számos látható jele van annak a munkának, amelyet a régió karitatív szervezeteivel és menhelyeivel kialakított partnerségeink révén elérünk.

Néhány ezek közül:

Cats Protection az Egyesült Királyságban;

ENPA Olaszországban

The ‘Giving Hope’ Fund és RunForDogs Fund Oroszországban

VIVA! Lengyelországban

Guau, Las Nieves and Amigos Del Perro Spanyolországban

Dublin SPCA Írországban.

Fenntarthatóság És Közös Értékteremtés A Nestlénél

Ahogyan a Purina elkötelezett dolgozik a kiskedvencek és az őket szerető emberek életének jobbá tételén, úgy anyavállalatunk, a Nestlé is elkötelezett az életminőség jobbítása mellett, így segítve az egyének, a családok, a tágabb közösségek és bolygónk egészségesebb jövőjét.

Tudjon meg többet a Nestlé magyarországi társadalmi tevékenységeiről

Esettanulmány

A tettek többet érnek minden szónál, ezért rövid esettanulmányokban foglaltuk össze, hogy milyen tevékenységek járultak hozzá Európa szerte a Purina vállalások eléréséhez.

Jobb egészség, több szerető gazdi - Purina x HEROSZ Állatotthon

Közös események szervezésével, önkéntes munkával, informatikai eszközökkel és évente 30 tonna táppal is támogatja a Purina Magyarország a HEROSZ Állatotthont. Az együttműködés tízéves évfordulója alkalmából 2021-ben új fejlesztőpályát épített a PURINA Magyarország a menhelyi kiskedvenceknek annak érdekében, hogy jobb fizikai kondíció, szellemi frissesség, és kooperációra való hajlandóság által hamarabb találjanak szerető gazdira.

Starter kit - örökbefogadói csomag

Minden gazdit aki a Herosz Állatotthonban találja meg négylábú barátját egy kezdőcsomaggal segítjük. Ebben etetőtálat biztosítunk a tápláló Purina eledelek mellé. Tájékoztató füzetünkben megtalál minden kutya- és macskatartással kapcsolatos információt a leendő gazdi, illetve átadunk egy dossziét is az örökbefogadással kapcsolatos iratoknak. Évente kb. 300 kutya és 100 macska talál gazdára a HEROSZ budapesti állatotthonában.

Starter kit - örökbefogadói csomag

További vállalások