Környzet

A Hulladékmentes Jövőért Dolgozunk

Célunk

2025-re csomagolásaink 100%-a újrahasznosítható vagy újrafelhasználható lesz.

100

Eddigi eredményeink

Azon dolgozunk, hogy egyrészt csökkentsük a különböző csomagolóanyagokban az anyagrétegek számát és a csomagolásainkban található anyagok összetettségét, így teszünk azért, hogy az állateledelek csomagolásai újrahasznosíthatóvá váljanak.

Jelenleg:

  • Újrahasznosíthatóságra tervezett csomagolás: 78%
  • Újrahasznosításra tervezett műanyag csomagolás: 22%
  • Újrahasznosított csomagolóanyag tartalom: 49%
  • Újrahasznosítható csomagolás: 72%

A csomagolás összetettségének csökkentése mellett új papíralapú anyagokat is bevezetünk, és részt veszünk a CEFLEX projektben, amelynek célja az Európa-szerte egységes infrastruktúra kifejlesztése az összes használt rugalmas műanyag gyűjtésére, válogatására és újrahasznosítására 2025-ig. Dolgozunk azon, hogy tudjuk támogatni a fogyasztóinkat, hogy a lehető legegyszerűbbé váljon az újrahasznosítás. Ezt úgy érjük el, hogy olyan csomagolásokat használunk, amelyet más háztartási anyagokkal egyidejűleg újra lehet hasznosítani - ahol a megfelelő infrstruktúra erre rendelkezésre áll.

Más megoldásokon is dolgozunk: újrafelhasználható csomagolásokot, új szállítási rendszereket és innovatív üzleti modelleket vezetünk be az egyszer használatos csomagolás használatának elkerülése érdekében. Például Oroszország 3 régiójában 19 üzletben vásárolható Purina termék "kimért", ún. csomagolásmentes módon, ahol a vásárló a saját mérőedényében viszi haza a kutya-, illetve macskaeledelt. Néhány svájci üzletben pedig tesztelünk egy új, zárt hurkú ömlesztett rendszert száraz eledeleink értékesítéséhez.

https://www.nestle.com/csv/impact/environment/packaging

article9-picture1.jpgarticle9-picture3.jpg

Nézőpontunk: Purina, csomagolás, környezet

A Purina termékek csomagolása kulcsfontosságú annak biztosítása érdekében, hogy az általunk előállított élelmiszereket frissen tartsuk a kisállatok számára. Az eledelek csomagolása emellett fontos, a termékkel kapcsolatos, illetve jogszabályokba foglalt információkat is tartalmaz. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a gazdikat aggasztja termékeink környezetre gyakorolt hatása.

A Purinánál kiemelten figyelünk a termékeink csomagolására, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy kötelességünk csökkenteni csomagolásaink környezeti terhelését. A műanyagszennyezés összetett problémájának kezelése összefogást igényel. Ezen cél eléréséhez specifikus intézkedésekre van szükség. Ezzel a megközelítéssel összhangban a következő lépéseket tesszünk:

  • Fejlesztjük a jövő csomagolásait
  • Aktív szerepet vállalunk a hulladékmentes jövő kialakításában
  • Szerepvállalás az új magatartás és megértés kialakításáért
article9-picture2.jpg

Tudjuk, hogy ennek a 2025-re vonatkozó vállalásunknak a megvalósítása időbe telik. Rövid távon aktívan együttműködünk a különböző hulladék-újrahasznosítási technológiával foglalkozó vállalatokkal és a hulladék-begyűjtő szervezetekkel annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban azonosítsuk az áthidaló megoldásokat a legfontosabb csomagolóanyagokra vonatkozóan.

Az egyik legfontosabb kihívásunk a hulladékgazdálkodás, mivel az egyes országok eltérő infrastruktúrával rendelkeznek a hulladékok begyűjtésére, válogatására és újrahasznosítására vonatkozóan. Ezért működünk szorosan együtt partnereinkkel az újrahasznosítási gyakorlatok és az újító technológiák fejlesztése érdekében.

Részt veszünk a CEFLEX projektben, amelynek célja az Európa-szerte egységes hulladék-gazdálkodási infrastruktúra kifejlesztése az összes használt rugalmas műanyag gyűjtésére, válogatására és újrahasznosítására 2025-ig.

2018 Áprilisban anyavállalatunk, nestlé, bejelentette globális vállalását, miszerint 2025-ig csomagolásaink 100% -ban újrafelhasználhatók vagy újrahasznosíthatók lesznek.

Fenntarthatóság És Közös Értékteremtés A Nestlénél

Ahogyan a Purina elkötelezett dolgozik a kiskedvencek és az őket szerető emberek életének jobbá tételén, úgy anyavállalatunk, a Nestlé is elkötelezett az életminőség jobbítása mellett, így segítve az egyének, a családok, a tágabb közösségek és bolygónk egészségesebb jövőjét.

Tudjon meg többet a Nestlé magyarországi társadalmi tevékenységeiről

Esettanulmány

A tettek többet érnek minden szónál, ezért rövid esettanulmányokban foglaltuk össze, hogy milyen tevékenységek járultak hozzá Európa szerte a Purina vállalások eléréséhez.

Száraztáp újratöltő pontok Svájcban

Svájc 3 nagyáruházában száraztáp utántöltő pontokat teszteltünk 2020-ban. Ezek a pontok csomagolásmentes vásárlási élményt kínálnak a fogyasztóknak. A gazdik a saját újrafelhasználható állateledel tartó dobozaikat viszik magukkal, amiben megvásárolják a különböző típusú szárazeledeleinket. Intelligens technológián keresztül hozzájuthatnak a csomagoláson általában megtalálható termékinformációkhoz is, mint például az összetevők, tápérték, etetési mennyiség. A négy hónapos próbaidőszak alatt az adagolók kedvező fogadtatásban részesültek, így mostantól a Nestlé üzletekben még több helyen elérhetők lesznek.

Száraztáp újratöltő pontok Svájcban

Kimérős vásárlási lehetőség Magyarországon

Hazánkban a kisállateledel szaküzletek többségében évek óta elérhető a száraztápok "kimérős" vásárlási lehetősége különböző Purina száraztápok esetében.

Kimérős vásárlási lehetőség Magyarországon

További vállalások