Egy kölyökkutya szükségletei

Egy kölyökkutya szükségletei

Egy kölyökkutya szükségletei

Eljött az ideje az új kölyökkutya érkezésének, az egész család izgatott a várakozástól. Van néhány szükséges dolog, ami segítheti őt abban, hogy könnyedén hozzászokjon új otthonához, és alkalmazkodni tudjon az új életéhez.

Eljött az ideje az új kölyökkutya érkezésének, az egész család izgatott a várakozástól. Van néhány szükséges dolog, ami segítheti őt abban, hogy könnyedén hozzászokjon új otthonához, és alkalmazkodni tudjon az új életéhez.

A kutyusnak biztonságban és komfortosan kell éreznie magát az új otthonában, ezért biztosíts számára egy csendes, családias helyet, ahol ehet és ihat; egy meleg, kényelmes helyet, ahol alhat; játékokat, amikkel játszhat és nyakörvet, pórázt, ami kényelmesen illeszkedik rá és segít neki tanulni, fejlődni ahogy növekszik.

Tennis ball

Takaró

A takaró többféle funkciót is elláthat: lehet ez egy hordozható fekhely, ami bármelyik szobában, vagy akár a kocsi hátsó részében is kényelmes fekvést biztosít kutyusod számára; vagy lehet ez egy biztonságérzetet adó takaró, ami ismerős szagokat és felületet ad neki, segítve így megtartani nyugalmát, amikor ismeretlen helyekre viszed.

Válassz egy vastag, strapabíró takarót, ami nem túl nagy, tehát összehajtogatva el lehet rakni bárhová, de nem is annyira kicsi, hogy túl hamar kinőjje.

Diving ball

Nyakörv

Kölyökkutyád nyakörve egy alapvető eszköz, amit évekig fog viselni, így legyen az annyira kényelmes számára, amennyire csak lehet. Ideális esetben a jó nyakörv könnyű nylonszövet vagy bőr, és rengeteg extra hely van benne az új családtag gyors növekedéséhez. És ne feledd, lehet hogy ki kell cserélned a nyakörvet, ahogy növekszik a kiskutyád.

Úgy határozhatod meg a nyakörv méretét, hogy leméred a kutyád nyakát, és hozzáadsz 5 cm-t. A viselete úgy kényelmes, ha a két ujjadat könnyedén be tudod csúsztatni a nyakörv és a kölyökkutya nyaka közé. És természetesen ne felejts el lazítani rajta, ahogy a kutyád növekszik.

Fetch ball

Kutyaágy

Amikor hazahozod a kiskutyát, az első fontos döntés, hogy hol fog aludni. A kölykök akár napi 14 órát is képesek aludni, és a legtöbbjük szeret egy meghitt kis odúban megbújni. Ezért a legtöbb család fonott kosárkát használ fekhelyként az első néhány hónapban, amíg a házhoz szoktatják a kutyát.

Megfelelő hozzászoktatással és bátorítással a kosár hamar biztos menedékké válik a kiskutya számára. Helyezd a kosarat egy csendes és meleg kis sarokba, távol a huzattól. Helyezz be neki néhány játékot, hogy az ottlét még nagyobb móka legyen a számára, és mindig dicsérd meg, amikor bemászik!

A kölyökkutyáknak készült kosarak kisebbek, mint a teljes méretű kutyaágyak, és meghitt biztonságérzetet sugároznak az új kedvencnek.

Find the Treat

Eledel

Az étkezési idő hihetetlenül fontos a kölyökkutyák számára, és az első évben nagyon sokat esznek. Szerencsére bármilyen fajtájú vagy testű a kutyád, van olyan termékünk, ami megfelel a korának és energiaszintjének. A FRISKIES Junior teljes értékű és kiegyensúlyozott táplálást biztosít kölyökkutyád számára.

Flying Disc

Szőrápoló készlet

A rendszeres fésülés nagyon fontos egy fiatal kutya szőrzetének egészsége és fénye érdekében, a te feladatod, hogy minél hamarabb hozzászoktasd a kölyköt a rendszeres napi fésüléshez.

Több ezer termék van a piacon, amivel az új családtag szőrzetét csillogóan és fényesen tarthatod, samponoktól kezdve a dedikált szőrkefékig. A szőrzetük függvénye, hogy pontosan mire is van szükségük. Kérj tanácsot az állatorvostól vagy a tenyésztőtől, hogy mire van leginkább szüksége a te kiskutyádnak!

Hide and Seek

Póráz

Bármelyiket választhatod, ez a te személyes ízléseden múlik, bár kutyád mérete is szerepet kell hogy játsszon a döntésnél. Mindazonáltal egy új kölyökkutya esetében, általában egy 2 méteres póráz a legjobbnak mondható választás, mind tanításhoz, mind sétáláshoz.

Football

Játékok

A fiatal kutyák imádnak rágcsálni, így minden kölyökkutya keresztül megy azon a fázison, hogy megcsócsál mindent, amit csak talál. Ez szükséges ahhoz, hogy egészséges fogakat növesszen, és a rágás segít az új kisállatnak a relaxációban és elalvásban is.

A kölykök foga különböző felületeket igényel a fejlődés különböző szakaszaiban. Érdemes figyelni konkrétan mit szeret rágcsálni a kis barátunk, és próbáljunk ahhoz hasonló felületű játékot találni.

Game Trail

Itató tál

Az étkezések nagyon fontosak egy kölyökkutya számára. Sokat kell növekedniük életük első évében, és akár kétszer annyi kalóriát is képesek elégetni, mint felnőtt társaik, így fontos az új családtag egy számára megfelelő táplálási szokás kialakítása.

A jó minőségű etető- és itatótál segít ebben. Ezek fémből készülnek, tisztán kell tartani, és rendszeres el kell mosni őket. Tanácsos kisebb, kölyök méretű tálakkal kezdeni, és fokozatosan nagyobbra cserélni őket, ahogy az új családtag növekszik.