Négy lépés kutyája egészséges testtömegéért

Healthy weight for your dog

Négy lépés kutyája egészséges testtömegéért

Healthy weight for your dog

Négy lépés kutyája egészséges testtömegéért

Healthy weight for your dog

Négy lépés kutyája egészséges testtömegéért

A kutyák hosszabb és egészségesebb életet élhetnek, ha jó formában vannak. Hozzánk hasonlóan viszont néha nekik is nehézséget jelent az ideális testsúly elérése és megtartása. A következő négy lépéssel segíthet kutyájának a fittség és az egészség hosszú távú megőrzésében.

Healthy weight for your dog

1. Egészséges etetés

Az egészséges testtömeghez alapvetően fontos a táplálkozási szempontból kiegyensúlyozott étrend és a megfelelő kalóriaszint. Tartsa be az állatorvosa által ajánlott adagokat és használjon mérőedényt, hogy mindig pontos mennyiséget adjon. Ha kutyája fogyókúrára van fogva, akkor próbálja naponta kétszer vagy háromszor kisebb adagokkal megetetni, mintsem napi egy nagyobb adaggal. Ezzel segít leküzdeni az éhségérzetet.

Javaslatok a jutalomfalatokhoz:

A jutalomfalatok az Ön és kutyája közötti kapcsolat részei, a túl sok, nem megfelelő fajtájú jutalomfalat viszont egészségtelen súlygyarapodást okozhat. A jutalomfalatokkal való túltáplálás veszélyét a következőképpen kerülheti el:

  • Kerülje a zsíros jutalomfalatokat és az ételmaradékot (noha élvezetes jutalomfalatnak tűnhet, az ételmaradék bővelkedhet a nemkívánatos kalóriában – és nem is jelent megfelelő táplálékot);
  • Próbálkozzon egészségesebb jutalomfalatokkal;
  • Kövesse nyomon, mennyi jutalomfalatot ad a kutyájának: rakjon egy jutalomfalatot egy dobozba minden alkalommal, amikor kutyájának is ad. Este könnyen összeszámolhatja a kutyának adott "extrákat";
  • Kényeztesse inkább odafigyeléssel és ne jutalomfalatokkal a kutyáját.
Healthy weight for your dog

2. Testmozgás az energiáért

Mindegy, hogy erdei sétáról vagy parkban űzött játékról van szó, a testmozgás és a játék alapvető fontosságú az Önök kapcsolatában. Kutyája emellett szórakozás közben veszíthet súlyából és maradhat formában. A változatosság az élet sója, próbálja meg tehát változatossá tenni a testmozgást:

  • Tegye játékokkal még szórakoztatóbbá kutyájának a közös sétát: ha a kutya szereti visszahozni az eldobott játékot, akkor miért is ne hajítaná messzebb mondjuk egy teniszütővel?
  • Próbálja ki a közös sétát más kutyatulajdonosokkal: az együtt játszó kutyák gyakran több kalóriát égetnek el.
  • Tegye változatossá a sétáltatást: az új útvonal és az eltérő sebesség izgalmasabbá teszi a testmozgást.

Ne feledje viszont, hogy az idősebb vagy gyulladt ízületű kutyák lehet, hogy nem tudnak ugyanúgy mozogni. Egyeztesse állatorvosával a legjobb megoldást.

3. Ügyeljen a testsúlyra

Ha segít kutyájának testtömegét csökkenteni, akkor tűzzön ki elérhető célokat. Ez megkönnyíti és szórakoztatóvá teszi kutyája haladását. Megfelelő cél például a heti 2% testsúlycsökkenés. Adott esetben tartsa nyilván kutyája testtömegének alakulását: mérje meg a derékbőséget és kövesse nyomon a testformát a Kondícióbírálati Rendszerrel. Még hivatalosabb, pontosabb értékelésért forduljon állatorvosához.

4. Ne adja fel

A kutyák fokozatosan csökkentik testsúlyukat: ez lassú folyamat. Ne engedje, hogy ez elvegye az Ön vagy a kutyája kedvét. A fokozatosság jó dolog, mivel így nagyobb valószínűséggel sikerül tartósan lefogyni. A PURINA® PRO PLAN® All Sizes Adult with OPTIWEIGHT® alacsony zsírtartalmú, alacsony kalóriatartalmú eledel, amely szakértők által válogatott összetevőkből áll, hogy segítsen az étvágy és az éhség kezelésében. Tudományos összetétele a sikeres, tartós súlycsökkentést szolgálja.

A megfelelő táplálékkal, állatorvosa támogatásával és az új testmozgással kutyája képes lesz elérni az egészséges testsúlyszintet – hogy Önök mindketten a legteljesebben élvezhessék a világ csodáit.