FAQ

A fogyasztók egyre kevesebb mesterséges színezékkel szeretnének találkozni a saját ételükben és kedvencük eledelében. Mi meghallgatjuk a fogyasztókat és válaszolunk azon igényükre, hogy kevesebb mesterséges színezéket szeretnének, anélkül, hogy a minőség vagy az íz sérülne.

A termékeinkben használt színezékek mindig is teljes mértékben biztonságosak voltak. Mi kisállatszeretők vagyunk, így biztonságuk és egészségük az első számú prioritás számunkra. De meghallgattuk a fogyasztókat és válaszolunk azon igényükre, hogy kevesebb mesterséges színezéket szeretnének, anélkül, hogy a minőség vagy az íz sérülne.

A mesterséges színezékeket kémiai szintézis során állítják elő, de kémiailag nem azonosak a természetben jelen lévő anyagokkal. A mesterséges színezékeket olyan színezékekkel helyettesítjük, melyek a természetben is előfordulnak, és növényi vagy ásványi eredetű forrásból származnak. Egy megfelelő technológiai folyamattal (például melegítés vagy extrakció) ezeket a színezékeket használhatjuk az ipari állateledelekben. Például: E141 (Klorofillin-réz komplex), egy természetben előforduló színanyag, amely a növények és az algák zöld színét adja. E160b (Annatto/Bixin/Norbixin) egy olyan pigment, amely az achiote fa magjaiból származik, és sárga vagy narancssárga színezőanyagként használják.

Mi szándékosan nem használunk mesterséges színezéket a termékeink gyártása során, azonban minden elővigyázatosságunk ellenére előfordulhatnak nyomokban mesterséges színanyagok. Valójában a termékeket előállító gyárak más termékeket előállíthatnak mesterséges színezékkel.

A nedves eledelek nem tartalmaznak hozzáadott mesterséges színezékekeket, ízesítőanyagokat, tartósítószereket.

A "Nem Tartalmaz Mesterséges Színezékeket" váltás a tápszemcsék megjelenésére van hatással, de nem változtatja meg a termékek ízetességét, tápértékét, emészthetőségét. A Friskies® továbbra is megőrzi a nagyszerű ízt, amelyet macskája imád, és ezt az ízletességi tesztek bizonyítják. A "Nem Tartalmaz Mesterséges Színezékeket" váltás a tápszemcsék megjelenésére van hatással, de nem változtatja meg a termékek ízetességét, tápértékét, emészthetőségét. A Friskies® továbbra is megőrzi a nagyszerű ízt, amelyet macskája imád, és ezt az ízletességi tesztek bizonyítják.