purina one testsulyszabalyozas

TESTSÚLY SZABÁLYOZÁS

​Testsúly szabályozás – 4 módszer, mellyel segíthet macskájának visszanyerni megfelelő testsúlyát

A kutatások azt mutatják, hogy a túlsúlyos macskáknál megnő az esélye az egészségügyi problémák kialakulásának – nagyobb a valószínűsége annak, hogy cukorbetegség alakul ki náluk. Továbbá a túlsúlyos macskák hajlamosabbak a lebénulásra, a bőr, máj, vese és hasnyálmirigy megbetegedésekre, megnő a kockázata a húgyúti és székrekedési problémáknak; és körükben gyakrabban fordulhat elő csont-ízületi gyulladás és ínszalag sérülés.

A jó hír az, hogy Ön is segíthet macskájának visszanyerni és fenntartani testsúlyát a megfelelő irányelvek betartásával és táplálással. Az alábbiakban ezek közül négyet olvashat, mellyel elkezdheti a folyamatot:

1. Megfelelő táplálkozás

A helyes táplálék megválasztásával, melyben egyensúlyban van a fehérje, a zsírtartalom és a rostok aránya, segíthet csökkenteni, majd beállítani az ideális testsúlyt. Vannak olyan táplálékok, melyek kifejezetten a megfelelő testsúly elérését célozzák meg. Állatorvosa is segíthet a megfelelő táplálék kiválasztásában, melynek segítségével macskája elnyerheti ideális fizikai állapotát.