Így válasszon kutyaágyat
Így válasszon kutyaágyat
Így válasszon kutyaágyat

Így válasszon kutyaágyat
Amit a kutyaágyakról tudni kell

Válasszon olyan kutyaágyat, amely segíti kedvencét a békés pihenésben

Annak érdekében, hogy kiskutyája minél inkább otthonosan érezze magát (és ne a bútorokat karmolja szét, amikor lefekvéshez készülődik), érdemes saját kis kuckót kialakítani számára. A megfelelő fekhely kiválasztásakor tanácsos figyelembe venni kutyája méretét, alvási szokásait és egyéb különleges szükségleteit, például ízületi fájdalmakat vagy a feje biztos tartásához szükséges speciális igényeket.

1. Vezessen táblázatot kutyája tulajdonságairól

A kutyaágyak méretét általában a kutya súlya és mérete szerint határozzák meg, így érdemes ezek lemérésével kezdeni - különösen, ha online szeretne rendelni, ahol vásárlás előtt nem lesz lehetőség a kipróbálásra.
Hossz – Mérje meg kedvence hosszát az orra hegyétől a hátsó lábakig.
Súly – Ha van otthon mérlege, álljon rá egyedül, majd vegye fel kutyáját és méredzkedjen meg vele együtt is. A két mérés közti különbséggel megkapja kutyája súlyát. Nagytestű ebeknél is működik ez a módszer, ha biztonságosan fel lehet őket emelni. Ha nincs más megoldás, felhívhatja állatorvosát is, hogy megkérdezze, mennyit nyomott a legutóbbi látogatásnál az eb - vagy el is viheti hozzá újra, hogy pontosan megmérjék.
Életkor – Ahogy kedvence idősödik, egyre nő az ízületi gyulladások vagy izomfájdalmak esélye. Ilyen esetben fontos, hogy vastagabb szivacsú ágyon feküdjön, mert ez könnyebben tartja a testsúlyát. Az ortopéd kutyaágy is kiváló megoldás lehet. Mindenképpen egyeztessen állatorvosával a kutyájának legmegfelelőbb fekhely kiválasztásáról!

Így válasszon kutyaágyat

2. Figyelje meg kutyáját alvás közben

Az ön kutyája is szeret összegömbölyödve aludni, miközben mellső lábait kinyújtja maga előtt? A fotel karfáján, esetleg párnán támasztja a fejét? Figyelje meg azt is, hogy van-e különbség a nappali szundításai és az esti alvása között felvett testhelyzetekben!
Ezek a megfigyelések nagyban segíteni fogják Önt abban, hogy olyan ágyat válasszon, ami a legjobban segíti négylábú barátja pihenését.

Így válasszon kutyaágyat

Mindenképpen egyeztessen állatorvosával a kutyájának legmegfelelőbb fekhely kiválasztásáról!

3. Nem mindegy, milyen anyagból készül a kutyaágy

Ha kutyája erősen hullatja a szőrét, vagy sokszor sáros lesz napközben, keressen olyan ágyat, aminek könnyen tisztítható a bevonata vagy van levehető, mosható huzata.
A legtöbb kutyaágyat olyan anyaggal töltik meg, ami támasztja kedvence fejét, de gyakori a habszivacs töltet is. Utóbbiak drágábbak lehetnek, de tovább bírják a gyűrődést más anyagoknál. Idővel a nem habszivacs alapú fekhelyeket érdemes felrázni vagy plusz töltetet beletenni, hogy továbbra is kényelmes maradjon és ne süppedjen be kutyája alatt.

4. Milyen típusú ágy lesz a befutó?

Általános kutyafekhely – Téglalap alakú ágy, amely minden méretű és fajtájú kutya számára alkalmas – ebből fakadóan azonban kevésbé javasolt speciális igényekkel rendelkező négylábúaknak.
Párnázott kutyaágy – Nagytestű kutyáknak ajánlott, de ideális olyanoknak is, akik alvás közben szeretik megtámasztani a fejüket. Van olyan, aminek a pereme csak félig öleli körbe az ágyat és van olyan is, ami körbeér rajta.
Fészek típusú kutyaágy – Kifejezetten kistestű ebek számára kialakított, párnázott ágy, amiben a magas, puha peremek biztonságot nyújtanak számukra. Minden kutya, aki szeret összegömbölyödve bekuckózni, imádni fogja.

5. Szüksége lehet kedvencének ortopéd kutyaágyra?

Ha kedvence már idősödik vagy fizikai bántalmai vannak, az ortopéd fekhely kifejezetten előnyös lehet számára.

Így válasszon kutyaágyat

Válasszon kistestű kutyáknak fejlesztett eledelt!

Az Ön kutyája egyedi és különleges társ, tele kíváncsisággal, vidámsággal és energiával. Testalkatától és természetétől függően a szükségletei a többi fajtától eltérőek lehetnek.
Fedezze fel termékeinket!