Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kutyaeledelekkel kapcsolatos szabályozások

Állateledele túlteljesíti-e az iparági előírásokat?

Büszkén jelenthetjük ki, hogy eledeleinket saját tulajdonú és fenntartású gyárunkban állítjuk elő. Vagyis teljes felelősséggel garantáljuk, hogy a Beyond® az állateledelek gyártására vonatkozó több mint 50 jogszabálynak megfelelően készül. Követjük továbbá az Európai Állateledel Ipari Szövetség (FEDIAF) helyes gyakorlatokra vonatkozó útmutatását, hogy teljesítsük, sőt ha lehet, túl is teljesítsük a kutyaeledeleinkkel szemben a fogyasztók által támasztott magas elvárásokat.

Kutyaeledelekkel kapcsolatos szabályozások

Milyen ipartestületek védik az
állateledel iparág érdekeit?

MAGYAR ÁLLATELEDEL EGYESÜLÉS (MÁE)

Büszkék vagyunk arra, hogy mi is tagjai vagyunk Magyarország állateledel iparágát képviselő legfontosabb kereskedelmi testületnek. A Magyar Állateledel Egyesülés nemzetközi hálózatán keresztül kapcsolatot tart a magyarországi és európai uniós állategészségügyi és egyéb, az iparágat érintő hatóságokkal, szakmai és civil szervezetekkel valamint más döntéshozókkal. Az Egyesülés kulcsszerepet tölt be a nemzetközi tapasztalatok és legjobb gyakorlat megosztásában, tagvállalatai naprakész tájékoztatást kapnak a szabályozásról és a minőségi és biztonságos állateledel gyártás, illetve a kutyák és a macskák táplálását érintő legújabb tudományos eredményekről.

MÁE

EURÓPAI ÁLLATELEDEL IPARI SZÖVETSÉG (FEDIAF)

A FEDIAF 26 európai országban képviseli az állateledel iparágat.


Mi nemcsak eleget teszünk a szabályozó testületek elvárásainak, hanem arra törekszünk, hogy táplálkozási szakértőink, minőségbiztosítási analitikusaink és kutatócsapatunk mélyreható tudományos felkészültsége révén túl is teljesítsük a kutyaeledelekre vonatkozó szabványokat. Tisztában vagyunk például azzal, hogy a kisállatok egészségének jót tesz, ha bizonyos tápanyagok tekintetében meghaladjuk a szabvány által meghatározott minimumot. Ezért, míg egy átlagos száraz kutyaeledel esetében a minimálisan előírt fehérjetartalom 18%, a Beyond® nem megy 25% alá. Ez csupán egyetlen szempont, amelyben messzebbre tekintünk azáltal, hogy betartjuk és meghaladjuk az iparág előírásait.

Termékspecialista vagyok, így az én feladatom a megfelelő összetevők kiválasztása, a receptúra kidolgozása, a termék gyártása során szoros együttműködés a gyárral – valamint természetesen én gondoskodom arról is, hogy az eledel teljes értékű legyen, és a kutyák élvezettel fogyaszthassák. Élelmiszertudományt hallgattam a bordeaux-i egyetemen, és mindig is nagy rajongója voltam az állatoknak és a főzésnek. A Beyond® termékek kifejlesztése során szoros együttműködésben dolgoztam egy összetevő-specialistával, egy táplálkozási szakértővel, valamint egy gyártás- és minőségspecialistával, hogy olyan magas minőségű, szuperprémium terméket adjunk ki a kezünkből, amelyben a kutyák örömüket lelik.

Büszke vagyok rá, hogy egy olyan vállalatnál dolgozhatok, amelynek valóban számít a termékei minősége és az azokat fogyasztó állatok.
Anne Sophie – termékspecialista