Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

TÁPANYAGOK

Miért fontos, hogy az állateledel tápanyagtartalma kiegyensúlyozott legyen?

A kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú állateledel kulcsfontosságú kedvencének egész élete és fejlődése során. Ezeket a nélkülözhetetlen tápanyagokat minden gazdának biztosítania kell kisállata számára. A megfelelő tápanyagok hiányát ugyanis kedvence egészsége és jó közérzete sínyli meg. Bizonyos tápanyagok hiánya egészségügyi problémákhoz, megbetegedésekhez vezethet, amelyeket egyébként könnyű volna elkerülni.

Tudja, hogy ki állítja össze állateledelének receptúráját?

Saját táplálkozási szakértőink kulcsszerepet játszanak a Beyond® állateledelek megalkotásában. Az ő feladatuk az összetevők kiválasztása, az összeállítási folyamat minden egyes lépésének felügyelete, optimalizálják az összetevők és létfontosságú tápanyagok arányát kisállata hosszú távú egészségének és jóllétének érdekében. Egy táplálkozási szakértőnél senki nem ért jobban ahhoz, hogy összeállítsa és figyelemmel kísérje azt az eledelt, amellyel naponta eteti kedvencét.

lazac és zöldség illusztráció

A Beyond® összetevőinek értékelése 5 lépésben

1. lépés
Válogatott természetes összetevőket használunk, amelyek tápanyagtartalma eleget tesz a magas minőségi szabványainknak
2. lépés
A beszállítóktól mintákat kérünk az összetevőkből, amelyeket állattáplálkozási szakértőink csapata értékel
3. lépés
Az összetevőt úgy tekintjük, mint az optimális állateledel teljes képletének egy részletét
4. lépés
A termékspecialistával együttműködésben teszteljük az összetevőt az elkészítési folyamat teljes hosszában
5. lépés
Teszteljük a palatabilitást (ízletességet) és az emészthetőséget
Táplálkozási szakértőként dolgozom a PURINA®-nál. Az én feladatom annak biztosítása, hogy piacra kerülő eledeleink 100%-ban teljes értékűek és kiegyensúlyozottak legyenek, valamint segítsenek a kutyák és macskák egészségének megőrzésében az állatok egész élete során.

Állatfiziológia és biokémia szakon végeztem a párizsi egyetemen, a doktori disszertációmat pedig a táplálkozási fiziopatológia témájáról készítettem. A Beyond® fejlesztése során először is gondosan kiválasztottam a magas minőségű összetevőket. A termékspecialistával együtt dolgoztam a receptúrán, hogy megtaláljuk, melyik összetevő milyen arányban legyen jelen a termékben, hogy az minden szükséges tápanyagot biztosítson, sőt ezen túlmenően prémium minőségű táplálás nyújtson a kutyák számára.
Jean-Christophe – Purina® táplálkozási szakértő